Single -Pressemeldinger

22.10.2010

Nå lanseres den “Virtuelle P-automat”


I Luleå lanserer nå EuroPark i samarbeid med EasyPark den første åpne besøksparkeringenhelt uten fysisk P-automat. Alle besøkende gis mulighet til smidig betalingvia “Virtuell P-automat”, hvilket innebærer at man betaler sin parkering via mobilen.Først ut blir Jernhusen Depåer AB i Notviken (Sverige) som ser svært positivt på øktfleksibilitet for sine kunder.

EasyParks mobiltjeneste omfatter i dag fleksible betalings former mot både kontantkort, kredittkortsamt faktura alternativt via sms-tjeneste mot mobilregningen. Gennom EasyPark starterbilisten enkelt parkeringen via mobiltelefonen. Når man parkerer med mobilen har man ogsåmuligheten til å forhånds definere stopptid og deretter motta et SMS varsel 15 minutter førparkeringen utløper.

I Luleå lanserer nå EuroPark i samarbeid med EasyPark den første åpne besøksparkeringen heltuten fysisk P-automat. Alle besøkende gis mulighet til smidig betaling via “Virtuell P-automat”,hvilket innebærer at man betaler sin parkering via mobilen. Først ut blir Jernhusen Depåer AB iNotviken (Sverige) som ser svært positivt på økt fleksibilitet for sine kunder.

- Med fokus på service, miljø og effektivisering kjennes det veldig naturlig at vi nå prøver dettekomplette steget mot moderne betalingsmåter, samtidig som den tunge kostnaden som omfatterinvesteringer og håntering av fysisk P-automat helt forsvinner. Denne problematikken er ennåmer merkbar i dag da vi som del av industrien dessuten må håndtere den dyre ekstrainvesteringen som følger med innføringen av EMV standarden.

Vi har i dag et mangeårig samarbeid med EasyPark, både i Sverige og i øvrige Norden. “Detkjennes spennende å kunne teste dette sammen”, sier Anders Tjernberg, Vice VD, EuroParkSverige AB.

Forbrukernes handlingsmønstret har endret seg mye de seneste årene. Folk i dag er vant med åbenytte mobilen som betalingsmåte for alt fra ringtoner til musikk og billetter av ulike slag.

“Markedet for mobil som betalingsmiddel har modnet i takt med at kundene i dag brukertelefonen til mye mer enn å ringe med. Vi ser at interesse for telefonparkering har økt enormtden siste tiden, og vi har et antall prosjekt på gang som viser at mobilen utgjør et fullverdigbetalingsalternativ for parkering. Det eneste som kreves er et skilt med relevant informasjonsom kunden trenger for å registrere sin parkering via EasyPark. EuroPark er i gang med å testedette fult ut, og dermed øke sin lønnsomhet” sier Anders Bäck, VD for EasyPark Sverige.

Internasjonale trender:
En redusering av mynt og fysiske P-automater er bl. annet gjennomført i The City of Westminster,en av Londons større bydeler som innbefatter Buckingham Palace og 10 Downing Street.

Westminster, med årlige parkeringsrelaterte inntekter på 28 millioner pund, har satset stort påtelefonparkering, ikke minst drevet av EMV problematikken.

Kort fakta – The City of Westminster:

  • Nedmontering av 4.000 myntautomater
  • Investering i 400 kortautomater med “Pin & Chip” på strategiske plasser
  • Fordelning, Mars 2009
    – 82% betaler med Mobiltelefon
    – 18% betaler med kort
  • Reduserte kostnader, ingen tyverier og en høyere andel betalende
    – Nettoeffekt + 15 millioner pund etter innføring


Om du har spørsmål, vennligst kontakt:

EuroPark Svenska AB

Anders Tjernberg, Vice VD, EuroPark Svenska AB

Tel: +46 8 556 306 78 | anders.tjernberg@europark.se

EasyPark AB

Anders Bäck, VD

Tel: +46 8 522 267 03 | anders.back@easypark.se


Pdf: pressrelease-virtuelle-p-automat


PRESSE KONTAKT

Stian Andre Holst
Country Manager
EasyPark Norway
+47 911 61 706
stian.holst@easypark.net


Tilgjengelig på App Store
Android App på Google Play
Nedlasting for Windows Phone
 

Logg inn hos EasyPark

Ditt mobilnummer
PassordGlemt passord?
Husk meg
Avbryt Logg inn

Logg inn som parkeringsoperatør? Klikk her

×

EasyPark - tilbakestille passord

Når du tilbakestiller passordet, endres passord for alle innlogginger. Husk å oppdatere passordet i EasyPark-appen din.

Send som e-post Send som SMS
×

Jeg vil ha EasyPark

Jeg vil registrere meg som:

Privat
Bedrift
×

Tips en venn

Introduser EasyPark for en venn.

×

Interesseundersøkelse

Fyll inn detaljene under for å bli kontaktet innen 24 timer.

×

EasyPark-appen

Last ned EasyPark-appen kostnadsfritt og få fri etablering!

Avbryt

×

 

×